nuffnang

Tuesday, 17 December 2013

hati.

aku cintakan kau.
andai aku terpaksa pergi
aku akan buat pemergian itu berbaloi
aku tak akan pergi begitu,
selain penjelasan , aku perlukan bukti yang boleh buka mata aku 
yang membuktikan dirimu betul-betul akan lupuskan aku sepenuhnya dari hidup kau
aku tak akan pergi tanpa tauhu sebab
dan alasan yang membuatkan kau ikut pilihan family
aku tidak sekejam yang orang sangka
namun pernah kah kau dengar kata-kata ini
"jangan kau kejutkan harimau tidur "
" jangan kau ganggu sarang tebuan"
andai aku pokok, aku tiada perasaan aku akan terima dengan rela
namun aku juga manusia biasa yang punya perasaan 
yang punya rasa cinta dan rasa sayang pada insan yang aku panggil "sayang"
andai aku seperti perempuan-perempuan lain disana
aku akan pergi dan mencari galang ganti kau, 
tapi aku bukan mudah untuk memperlakukan sebegitu
betapa aku sayang kat kau, 
aku pernah kecewa, kecewa teramat buat kali pertama
jika ini berlaku jua
aku akan hilang separuh dari diri aku, kerna kau adalah separuh dari aku
aku sayang kau. 
aku manusia biasa, aku kecewa bila kebenaranya terbuka
pernah kah kau fikir bahawa aku akan mati sebab rasa sakit ini
pernah kah fikir aku akan kecewa,
patah hati 
andai aku hilang dari sini, 
ingat apa yang aku minta , jangan kau bagi aku bunga ros merah
aku benci bunga itu . 

Monday, 16 December 2013

bila aku sayang, aku akan sayang seseorang sepenuh hati aku , aku akan buat apa saja untuk pertahan kan apa yang menjadi milik aku, aku akan rebut balik

flew away.



bila cinta hati dijodoh-jodohkan dengan orang lain. tak ke parah hati, Aku tak akan biarkan semuanya lepas dengan mudah, i love him . 


Thursday, 28 November 2013

Come Back Be Here ~ Taylor Swift



Come Back Be Here


You said it in a simple way,
4 AM, the second day,
How strange that I don't know you at all.
Stumbled through the long goodbye,
One last kiss, then catch your flight,
Right when I was just about to fall


I told myself don't get attached,
But in my mind I play it back,
Spinning faster than the plane that took you...



And this is when the feeling sinks in,
I don't wanna miss you like this,
Come back... be here, come back... be here.
I guess you're in New York today,
I don't wanna need you this way,
Come back... be here, come back... be here.



The delicate beginning rush,
The feeling you can know so much,
Without knowing anything at all.
And now that I can put this down,
If I had known what I'd known now,
I never would have played so nonchalant.



Taxi cabs and busy streets,
That never bring you back to me,
I can't help but wish you took me with you...



And this is when the feeling sinks in,
I don't wanna miss you like this,
Come back... be here, come back... be here.
I guess you're in London today,
I don't wanna need you this way,
Come back... be here, come back... be here.



This is falling in love in the cruelest way,
This is falling for you and you are worlds away.



New York... be here.
But you're in London and I break down,
'Cause it's not fair that you're not around.



This is when the feeling sinks in,
I don't wanna miss you like this,
Come back... be here, come back... be here.
I guess you're in New York today,
And I don't wanna need you this way,
Come back... be here, come back... be here.



I don't wanna miss you like this.
Come back... be here.
Come back... be here.

Monday, 25 November 2013

Everything Has Change _Taylor Swift


everything has change 


[Taylor Swift]
All I knew this morning when I woke
Is I know something now, know something now I didn't before.
And all I've seen since eighteen hours ago
Is green eyes and freckles in your smile
In the back of my mind making me feel right

[Taylor Swift]
I just wanna know you better, know you better, know you better now
I just wanna know you better, know you better, know you better now

[Both]
I just wanna know you better, know you better, know you better now
I just wanna know you, know you, know you

[Both]
'Cause all I know is we said, "Hello."
And your eyes look like coming home
All I know is a simple name
Everything has changed
All I know is you held the door
You'll be mine and I'll be yours
All I know since yesterday is everything has changed

[Ed Sheeran]
And all my walls stood tall painted blue
And I'll take them down, take them down and open up the door for you

[Taylor Swift (Album version) / Ed Sheeran (Remix version):]
And all I feel in my stomach is butterflies
The beautiful kind, making up for lost time,
[Album version:] Taking flight, making me feel right
[Remix version:] Taking flight, making me feel right like

[Both]
I just wanna know you better, know you better, know you better now
I just wanna know you better, know you better, know you better now
I just wanna know you better, know you better, know you better now
I just wanna know you, know you, know you

[Both]
'Cause all I know is we said, "Hello."
And your eyes look like coming home
All I know is a simple name
Everything has changed
All I know is you held the door
And you'll be mine and I'll be yours
All I know since yesterday is everything has changed

Come back and tell me why
I'm feeling like I've missed you all this time, oh, oh, oh.
And meet me there tonight
And let me know that it's not all in my mind.

[Taylor Swift]
I just wanna know you better, know you better, know you better now
I just wanna know you, know you, know you

[Both]
All I know is we said, "Hello."
And your eyes look like coming home
All I know is a simple name
Everything has changed
All I know is you held the door
You'll be mine and I'll be yours
All I know since yesterday is everything has changed

[Taylor Swift]
All I know is we said, "Hello."
So dust off your highest hopes
All I know is pouring rain and everything has changed
All I know is a new found grace
All my days I'll know your face
All I know since yesterday is everything has changed


Friday, 8 February 2013

Censored : Tak ada IC jangn click :P



hai semua nya, tak kisah lah walau dimanapun anda berada di harap anda semua bertambah-tambah berseri-seri , cantik , handsome ,fabulous dan apa-apa sahaja yang membuatkan anda bahagia dan gembira di mata insan yang disayangi .
diharap insan-insan yang sudi meluang kan seminit dua ni sihat-sihat belaka di luar sana. 
enti kali ini aku nak share perkara yang aku buat sepanjang seminggu yang pertama ini. 
kisah kejakunan aku dengan Lala
check it outtttt...........



Isnin ( 4 february 2013 )
seperti biasa , rutin manusia bangun bagi kan. haha..
kemas rumah , mandi manda , plus , aku siapkan tempahan biskut batang buruk. memandangkan student aku tak dapat datang petang tu , aku plan nak g keluar, dengan Lala.
yang best part nya pasal hari Isnin ni , bila aku dengan Lala pergi Jabatan Pendaftaran Negara . 
haha. bahananya lah semua kerja sebelum ni we let out parents to handle it. 
nak pergi ambik nombor kat mana pun tak tau . aduhaii.. jakun ! 
siap pakej tanya lagi encik yang kat kaunter tu. hoho. :P 
dengan muka seposen nya bertanya, sampai part pas bertanya tu , bila encik tu cakap kat tepi tu, boleh ke tak tau nak tekan yang mana.haha..
sahabat sejati ku , Lala menahan ketawanya di tempat duduk. haha. 
setelah settle semua benda tu , mula lah aktiviti menyukat jalan raya  bersma-sama.
rasa nya sampai ke balai bomba baru sana aku dengan Lala buat banci free. haha.
lepas pusing sana pusing sini , kita orang balik lagi g pasar yang comel lote tu.
apa yang kita orang buat , kita pergi membeli membelah apa sahaja yang berkenan kat mata. haha. sesudahnya , aku beli baju , dia beli seluar. 
PERFECT PARTNER !! haha.. balik around 6 pm macam tu , dari pukul 2pm tu tadi.haha. 


Selasa ( 5 february 2013 )
best part : aku kena bangun awak SEBAB my cousin call dan minta aku paket kan biskut batang buruk dalam kuantiti yang banyak , boleh je aku mengadap kulit popia sepanjang pagi tu sampai lah kul 12.30 . 
nak kata tak nak buat , rugi pula tolak rezeki kan , walaupun tulang temulang yang ada kat badan aku ketika itu merasa sangat kepenatan .  in addition , aku nak kena buat Cheese Cake untuk adik aku makan , almaklumlah kan , cuti CNY ini dia balik dari maktab , so , disebabkan adik-adik aku suka dengan Cheese Cake , aku buat juga memandangkan dorang nak makan kan. 
malam seperti biasa, aku mengajar seperti biasa . 

segmen : belajar memandu ! 
saya budak baru belajar, sebelum ini mana pernah bawa kereta. :P manual pula tu , 
untuk pertama kalinya , aku bawa kereta ..oh..! not bad . haha. ;) 
Mr D.V  confident yang aku oleh bawa kereta. haha..
selesai sudah hari tu, dengan agak OK . :P


Rabu ( 6 february 2013 ) * malam
ni lagi masih cerita berangkai dari episod hari sebelumnya ,aku masih membuat kuih yang 
dorang nak beli tu , banyak weh.. sakit belakang duduk buat semua tu , hehe. 
korang tau tak ? bagi orang yang tak pernah buat atau baru first time buat, dia akan merasa sangat excited yang teramat-amat kerana kerna tu memang "agak" senanag . namun bagi sesiapa yang dah biasa buat , sakit dan payah juga tau tak. hehe.. ( bila kena buat sorang-sorang) haha. aku dengan adik aku buat tahun lepas pun dah lenguh tulang , apatah lagi aku sorang . walaupun kepenatan , kerana aku habis mengajar budak-budak pukul 8.30pm , aku buat juga untuk Encik Cinta yang disana sana tu .:) 
bukan nak merunggut. tapi ! Oh my God , penat !! boleh je aku tertidur sekejap , pas tu bangun balik dan buat biskut batang buruk tu . hihihi.. dan aku buat popia berinti tu untuk Azam , in addition , aku kena buat Cheese Cake juga, then letak dalm freezer biar dia beku sikit . rasa nya aku habis buat dalam pukul 12 lebih macam tu kot. hehe..
setelah aku pandai-pandai ubah suai kotak yang aku guna untuk pos barang tu.
BOLEH aku lupa beli brown paper untuk aku balut kotak. 
disebabkan otak aku yang tak pernah kering dengan idea2 cepumas ni. 
aku cantum saja A4 paper banyak2 untuk aku balut.
hahaha.. bijak ??? ( dan aku bukan kedekut ok ) tengah malam macam tu , sapa nak g keluar :D 

segmen : Bertarung dengan Si Kala Jengking. 
setelah aku siapa goreng dan letak dalam bekas , nak mencuci kuali yang lepas aku guna untuk mengoreng tadi kan. God save me sayang ! just aku punya cari je kena sepit sikit, dan bertuahnya aku tak terkena ekor Si Kala Jengking itu. Kalau tidak , kek aku entah kemana, aku pula kemana. ini keran aku sorang je belum tidur masa tu. mummy , daddy , apatah lagi adik aku yang bongsu tu, awal-awal lagi dah tidur dah. :) 
setelah misi bunuh membunuh selesai, aku dah siap-siap kemas . pergi bilik atas , cuci muka,gosok gg dan tidur, kerana esok aku ada misi penting dengan Lala.

segmen : belajar memandu part 2 
ni dia ..second day boleh pula bawa kereta macam orang mabuk :P
tak lama cikgu tu sakit jantunng aku kerjakan . haha. 
dan soalan cepumas yang Mr D.V tanya pada aku ialah 
* ada berfikir tentang apa-apa ke* 
dan untuk kesekian kalinya aku menjawab yang aku rasa mengantuk. hahah. 


khamis ( 7 february 2013 ) 
 bangun awal bagi gara-gara nak packing barang2 yang aku nak post. dengan mata yang masih melekat erat . aku paksa juga untuk membalut kotak makanan yang aku rasakan sungguh enak dimakan ketika perut sedang mendendangkan lagu asmara gila . ahaaaa. !
setelah bersiap-siap dan otw untuk pergi ke Pejabat Pos , aku dengan Lala dengan sedia maklumnya masuk ke pejabat post ! u know what ????
masuk2 jer, aku terus menuju ke arah bahagian pos pos tu .:P masa aku sibuk2 menulis alamat Encik Cinta aku yang panjang berjela -jela tu ( sampai aku nak sebut nama company tu pun x tau) ahaha.. datang seorang pak cik ni ,meminta tolong untuk mengisi borang ASNB yang untuk simpan -simpan duit gitu. disebabkan aku masih sibuk menulis , aku telah meminta Lala untuk membantu pak cik tersebut !! di pendekan cerita . 
pak cik tu minta aku dengan Lala menulis jumlah wang yang nak disimpan , makan dengan  muka seposen buat tak tau , blur , entah apa orang tua ni cakap kat aku . sampaikan pekerja kat situ gelakkan aku dengan Lala . Sungguh memalukan,... hehe...  masuk kereta baru lah ketawa aku dengan Lala terhambur. haha.



Jumaat ( 8 february 2013 )
Hari yang ditunggu-tunggu sudah tiba , aku agak risau kerana kek tersebut bukan kek kering , takut rosak ke apa kan, kerisauan aku tamat setelah Encik Cinta msg cakap barang itu sudah sampai dengan selamat dan dalam keadaan yang amat baik ,dan senyuman pun meleret tak sudah-sudah.  and selebihnya , aku tak nak komen apa-apa , nanti orang cakap aku ni masuk bakul angkat sendiri pula kan. ahaha. 




nampaknya , sampai disini sahaja cerita aku untuk cerita minggu pertama di bulan Februari yang indah penuh dengan love love dan diselang seli kan dengan kejakunan terlampau . haha. ni nasib kawan aku yang dua orang lagi tak join sekali. kalau tidak , habis2 ni. haha.. ok lah, berjela dah cerita ni.  maaf dipinta kalau ada warga yang terasa. :) have a nice day !!! 
bye-bye .
sayonara.
selamat jalan .
selamat jalai.






Sunday, 3 February 2013

Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together





nah...i love this song very much. !!!

i love Taylor Swift 


I remember when we broke up, the first time
Saying this is it, I've had enough, 'cause like
We haven't seen each other in a month
When you, said you, needed space, what?
Then you come around again and say
Baby, I miss you and I swear I'm gonna change
Trust me, remember how that lasted for a day
I say, I hate you, we break up, you call me, I love you

Oooh we called it off again last night
But Oooh, this time I'm telling you, I'm telling you
We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends talk
To my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

Like ever...

I'm really gonna miss you picking fights
And me, falling for it screaming that I'm right
And you, will hide away and find your piece of mind, with some indie record
That's much cooler than mine

Oooh you called me up again tonight
But oooh, this time I'm telling you, I'm telling you
We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends talk
To my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

I used to think, that we, were forever ever
And I used to say never say never

(Talks)

Huh, he calls me up and he's like, I still love you
And I'm like, I'm just, I mean this is exhausting, you know like
We are never getting back together, like ever

No!

We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends talk
To my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

We, oooh, oooh, not back together, we
Oh, getting back together

You go talk to your friends talk
To my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together


More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/t/taylor_swift/